Det gør du sikkert, fordi du har styr på din forretning, men ønsker hjælp til kommunikation, marketing eller logistik.
Bare rolig. Det er præcis derfor, vi er her.

København

Ejby Industrivej 91
DK- 2600 Glostrup
Tlf.: +45 7011 5011

Aarhus

Bredskifte Allé 11
DK- 8210 Aarhus
Tlf.: +45 7011 5011

Aalborg

Porsvej 2
DK- 9000 Aalborg
Tlf.: +45 7011 5011

Odder

Skovdalsvej 4
DK- 8300 Odder
Tlf.: +45 7011 5011

Sommerferien er i fuld gang og her i Bording Danmark er kontoret mere stille end det plejer. Men bare fordi mange af dine kollegaer er på ferie, og dit Instagram-feed bliver fyldt med billeder fra hvide sandstrande og festivaler, behøver dagene ikke bare være grå og kedelige.

Det kan være hårdt at være en af dem, der holder sommerferie på kontoret, men sommeren giver også muligheder for at finde en anden ro på arbejdspladsen. Der kan jo være enkelte fordele ved, at der ikke er lige så mange kollegaer på kontoret. Dette betyder for eksempel, at kaffen altid er fyldt, og du kan med fordel brygge en iskaffe, når termometeret nærmer sig smeltepunktet

Vi har lavet 5 gode råd til at pifte din sommer på arbejdet op og udnytte det halvtomme kontorlandskab, samtidigt med, at du bliver klar til det næste halve år.

5 gode råd til at pifte din sommer på arbejdet op

1. Skab overblik over dit arbejde 

Er kontoret halvtomt og to-do-listen mindre presset end normalt, giver det dig god mulighed for at træde et skridt tilbage og danne dig et overblik over dit arbejde. Du kan for eksempel kigge tilbage på det sidste halve år og finde nogle punkter, som du vil arbejde med og forbedre. Derudover kan du begynde at lægge en plan for det næste halve år, så du får en klar ide om, hvordan dit næste halve år kommer til at se ud.  

2. Find noget at se frem til 

Når sommeren står for døren, og solen bager ind ad vinduerne, er der samtidig én ting, der får dig igennem arbejdsdagene: At have noget at se frem til. Det kan fx være en ferierejse, en koncert eller noget helt tredje, som du glæder dig til.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så planlæg din næste ferie. Tanker som ”jeg skal bare igennem de næste x antal dage, og så er det afsted!” er en god motivation til at overleve de langsomme dage på kontoret. Det kan være guleroden for enden af pinden, som får os til at se meningen i det, vi laver. Faktisk kan længslen efter en belønning for hårdt arbejde få tiden til at flyve afsted på en ellers langstrakt arbejdsdag. Det kan i hvert fald føles sådan. Sæt mål og dato for noget, du ser frem til, og begynd at tælle ned.

Et kalenderlys behøver ikke at være forbeholdt december måned, og hvis du er en kreativ sjæl, kan du tilmed lave dit eget kalenderlys. Det kræver ikke mere end et hvidt bloklys og en tusch, så er nedtællingen i gang!  

3. Udnyt det gode vejr

En god ting du kan gøre for dig selv når du arbejder over sommeren, er at udnytte det gode vejr. Hvorfor bare kigge ud ad vinduet hele dagen lang, når du kan gå ud og smage på det selv? Tag en kollega under armen og gå en tur i jeres pause, eller find et sted, hvor du kan sidde og arbejde udenfor i et par timer. Frisk luft og sol giver en beroligende effekt og imens du sidder der og arbejder i solstrålerne, føles det måske endda lidt som om du er på ferie.

Når sommermånederne skyder temperaturen i vejret, er der en ting der hjælper: Is! Hver dag burde være en is-dag i sommermånederne! Det burde være en del af loven nu, men af uforklarlige årsager er der ikke engang et borgerforslag om dette (hint hint). Du kan med fordel foreslå din nærmeste leder at lægge en aftale i kalenderen hver dag eller en gang om ugen, hvor der er is. Det kan for eksempel være hver torsdag kl. 14, når alle har haft tid til at fordøje frokosten og måske har brug for et lille skud kold sukker til at tygge sig igennem resten af dagen.

4. Gør hverdagen mere festlig

Udnyt at der er færre på kontoret. Du kender det sikkert. Martin fra salg har været i virksomheden i 100 år og sidder nærmest med monopol på musikken. Over sommeren er han på Kreta med familien, så sæt dit yndlingsnummer på og kom i gang med at synge med. Det er selvfølgelig en god idé at læse lokalet og vurdere om det er forstyrrende for de andre tilbageblevne kollegaer, at du pludselig leger sangfugl, som var du ved at forberede dig til næste omgang X Factor. Ikke desto mindre kan det være godt for hele kontoret, at stemningen bliver mere festlig, så det bliver lidt sjovere at være på arbejde end normalt. Og hvem ved… Måske begynder dine kollegaer også at skråle med på en sang eller to? Så er der pludseligt potentiale for at gå til X Factor audition som gruppe.

Hvis du ikke er den store sangfugl, kan du udvikle en danserutine med dine tilbageblevne kollegaer, eventuelt til den næste fredagsbar. Der findes tusindvis af simple danserutiner, som ikke tager mere end en time at lære på Youtube og TikTok. Det vil helt sikkert imponere til den næste firmafest, at I fyrer op for en danserutine, når ’Levitating’ med Dua Lipa bliver sat på anlægget. Det vil formentlig få de kollegaer, som har været på ferie, til at føle at de har ’missed out’. Vær dog ikke bange for at lære fra dig. Pludselig har I lavet et sjovt indslag til festen!

5. sæt liv i jeres sociale medier

Hvis I har fulgt med så langt, kan flere af de forestående råd med fordel bruges til at skabe liv i jeres sociale medier. Det er jo efterhånden blevet en nødvendighed for virksomheder at kommunikere på forskellige SoMe-platforme, men alt for ofte står disse kanaler tomme i længere perioder. Derfor giver sommeren også en unik mulighed for at sætte lidt fut under jeres SoMe-game, for eksempel ved at lægge sjove historier op på Instagram. Dette kan skabe endnu et sjovt indspark i hverdagen og samtidig vise udadtil, at maskineriet fortsat kører selvom mange er på ferie.

Sommerens pusterum giver måske også overskud til at vise mere personlighed på jeres sociale medier. Du kan jo for eksempel tage billeder af dine gåture i solen og dagens is. Derudover er det jo oplagt at optage et lille preview af danserutinen, så jeres trofaste followers kan se, at der er mere end bare business bag facaden.

I sidste ende er vi alle sammen forskellige, og det er derfor også forskelligt, hvad der får os gennem de lange dage. Men mangler du nogle gode råd til at skabe din egen feriestemning på arbejdet, håber vi, at de her råd har været til inspiration og kan hjælpe med at gøre sommerdagene lidt sjovere og samtidig ruste dig til det næste halve år 

 

Karriere i Bording Danmark?

NYSGERRIG PÅ PR & KOMMUNIKATION?