Digital ekspert retter bredside mod bilbranchen for dårlig digital tilstedeværelse. Alligevel har branchen klaret sig fremragende de seneste mange år. Men der er gode argumenter for at investere mere i det digitale – og hellere i dag end i morgen.
Trods corona og mangel på mikrochips har bilbranchen klaret sig rigtig godt de seneste mange år. Så godt at antallet af personbiler i Danmark er steget med mere end 25% i løbet af de seneste ti år, og omsætningen i branchen i 2020 slog rekord og rundede 120 milliarder kroner.
Men branchen har et stort digitalt efterslæb. Sådan lyder kritikken i en artikel fra Dansk Markedsføring, hvor en digital ekspert kritiserer bilbranchen for websites, der halter efter på performance, kunderejse og design.
Og det er et problem, lyder det fra marketingveteran. På trods af væksten er det en rigtig god idé for bilforhandlere og leasinghuse at skrue op for de digitale ambitioner – i hvert fald hvis de også skal stå stærkt i fremtiden.
Fastholdelse og fremtidssikring af kunder
Klaus Thomsen, kontaktchef i Bording Danmark, har mange års erfaring med at lave markedsføring og markedsføringsplaner for bilforhandlere og leasingfirmaer. Han ser både korte og langsigtede gevinster ved at ’hanke op’ i den digitale tilstedeværelse.
”Det digitale er blevet vigtigere og vigtigere, fordi de yngre generationer lægger stor vægt på onlinedelen, når de skal købe eller lease bil. De laver deres research online, og hvis ikke man er synlig gennem for eksempel målrettet annoncering og SEO, og dertil har en veldesignet og brugervenlig hjemmeside, så ender de med at finde deres bil hos konkurrenterne,” fortæller han.
Udover at tiltrække nye kunder kan digitale investeringer også styrke muligheden for at fastholde eksisterende kunder, hvilket Klaus Thomsen forventer, vil blive en større og større del af bilbranchens indtjening i fremtiden.
”Det er lettere at fastholde en eksisterende kunde end at skulle tilkæmpe sig en ny. Hvis man løbende rammer sine kunder med de rigtige budskaber, så er der også større chance for, at de vender tilbage, når de igen skal købe eller lease bil. Og så slipper man for at skulle kæmpe med andre bilhuse om kundens opmærksomhed. Dertil kan man løbende eksponere kunden for tilbud i form af fx værkstedsaftaler og dækskifte, så man både øger mersalget, men også styrker kundens loyalitet til sin forretning,” fortæller han.
Det digitale er derfor afgørende for at sikre en sund forretning i fremtiden. Men man skal heller ikke glemme andre former for markedsføring, fortæller kontaktchefen.
Den rigtige rådgivning er afgørende
Ifølge Klaus Thomsen vil det være svært at finde et bilhus eller leasingfirma, der ikke vil kunne styrke forretningen og øge omsætningen med en stærk digital tilstedeværelse. Men det giver ikke nødvendigvis mening for alle bil- og leasinghuse at smide alle æg i den digitale kurv.
”De fleste bilforhandlere og leasingfirmaer har også en stor målgruppe, der i mindre grad er digitale, og som også skal rammes på andre kanaler. Der giver det ikke mening at bruge hele marketingbudgettet på hjemmeside og online annoncering. Dem rammer man i stedet ved at kombinere det digitale med fx målrettede tryksager og udendørs annoncering. Det digitale og fysiske kan spille hinanden bedre, men finder man ikke den rette balance, får man ikke nok ud af sin markedsføring,” fortæller Klaus Thomsen.
Den rigtige rådgivning er derfor afgørende, hvis man skal have mest værdi for sine marketingkroner og nå de rette målgrupper.
Bording Danmark har mange års erfaring med at rådgive, udarbejde markedsføringsstrategier og eksekvere marketing for bilbranchen. Både digitalt, fx udvikling af hjemmesider og annoncering på sociale medier, og fysisk, i form af fx tryksager, skilte og planlægning af events. Kundeporteføljen tæller både bilforhandlere, leasinghuse og bilimportører.
Se mere i vores brochure: Markedsføring i overhalingsbanen