Intro

Hvis fremtiden er digital, hvorfor så ikke indføre det digitale sprog som fag i skolerne? Det er grundtanken bag Danmarks Radios kæmpesatsning, ultra:bit. Et kodningsunivers, der skulle gøre programmering nemt og tilgængeligt for selv de mindste.

Projektet gik i luften i september 2018 og involverede op mod 70.000 4. klasseselever. Her stod Bording for sourcing af de mange kodningskomponenter samt al produktion og distribution. Vi var derudover ansvarlige for compliance med alle gældende certificeringskrav, der er til produkter til børn (RoHS og CE for at nævne et par stykker).

Men hvad så med resten af Danmark?

Udfordring

Med første del af projektet veloverstået spurgte vi os selv:

Hvis ultra:bit er en succes i landets 4. klasser, og hvis kodning er fremtiden – hvorfor så ikke gøre ultra:bit tilgængeligt for endnu flere børn og barnlige sjæle?

Løsning

Projekt- og produktspecialist hos Bording, Søren Ry Mathiasen, fik sammen med DR salg idéen til et helt nyt produkt: ultra:bit Start Kit. Det bedste begynder-kodningssæt på markedet, der skulle få endnu flere børn med på kodningsbølgen og gøre dem til aktive teknologiskabere frem for passive brugere.

Bording har stået for koncept- og prototypeudvikling samt compliance. Derudover har vi indsolgt produktet til detailhandlen og lavet markedsføringskit til forhandlerne.

Som et helt nyt, digitalt ben har vi udviklet en digital læringsplatform. Her kan man med sit start kit ved hånden give sig i kast med underholdende kodningsopgaver, der er udviklet i samarbejdet med kompetente didaktikere og fagfolk.

Skolesæt
10.000
elever
700.000
Forhandlere
9
Solgte start kit-produkter
15.000

“Gennem vores mangeårige samarbejde med bl.a. LEGO har vi opbygget dyb viden og uvurderlige erfaringer om, hvilke krav, love og regler, som produkter skal leve op til for at kunne udleveres til børn til legetøj.”

Søren Ry Mathiasen, projekt- og produktspecialist,
Bording Danmark

Søren Ry Mathiasen

Business Unit Director

srm@bording.dk  |  +45 60 25 60 36